Story #35

Det var bal på slottet vid Botbygårdsvägen 1. Prinsessorna hade på sig fina klänningar som vid närmare granskning såg ut som mammornas underkjolar. Jag var Aurora, prinsessan från Roslandet. Bredvid mig hade jag prinsessan från Guldien, och Rosamunda från Chokladlandet. De andra prinsessorna anlände slottet en efter en. På oss hade vi alla våra rosetter och diamanter.

– Men det ska ju vara musik på slottsbalen, kom Aurora på, sprang upp till sin hemdörr på tredje våningen, och lirkade fram nyckeln, som hon bar i ett rött band runt halsen. Väl inne i lägenheten startade prinsessan Aurora skivspelaren. Vinylskivan innehöll allas absoluta favorit: ”Mustan kissan tango”. Aurora skruvade upp volymen, öppnade balkongdörren, och tittade ner till sina medprinsessor:

– Hör ni?

– NEEJ!

Aurora fick gå in och vrida på volymknappen så långt det bara gick. Sedan startade hon om skivan, slängde sig i trappan, och flög ut på gården.

– Nu dansar vi!

– Vad i hundan gör ni, rackarungar!

Balen fick hastigt avbrytas, när farbror Tilles stormade mot slottet. Aurora och Rosamunda tog tag i var sin hand på minsta prinsessan, och som en samlad trupp flydde prinsessorna in i busken, den som var det bästa gömstället.
Till de sista tonerna av tangon började Farbror Tilles, gårdskarlen på Botbygårdsvägen 1, sopa gården, oroväckande nära busken som var fylld med prinsessor.

– Vi kommer aldrig mera hem, underläppen började darra på den minsta prinsessan.
Räddningen kom från ett oväntat håll. Petter kröp in i busken:

– Hej, jag tog en omväg via skogen, när jag såg farbror Tilles. Häng med mig! Tommy och Bulten har tagit farbror Tilles vattenslang och gör sjunklera på andra sidan av huset, vid soptunnorna.

– Sjunklera, log minsta prinsessan förtjust, och samlade ihop volangerna på sin balklänning. Hon skulle hinna fram till sjunkleran först.

Original image:

0035