Story #249

Jag träffade en 4-årig tjej i garaget som gick runt ensam och jag stannade till för att fråga om hennes föräldrar och vart hon bodde. Hon ville inte säga något om sina föräldrar så jag pratade och lekte med henne ganska länge och försökte få ut något så att jag kunde hjälpa henne hem. Hon var en väldigt söt, snäll och bestämd flicka, en av de underbaraste människorna jag träffat.

Vi spenderade flera timmar med tillsammans och allt vi egentligen gjorde var att sitta i en trappa och prata och leka. Tiden rann iväg fort och vi hade väldigt kul tillsammans. Efter flera timmar ropade tjejen “Mamma!” när en ung kvinna kom för att gå förbi i trappen till sin lägenhet.

Mamman såg lite chockad ut och svarade inte till dottern och jag nämnde då att jag har spenderat några timmar med hennes dotter för att jag var orolig och hoppades att det gick bra. Till svar får jag “Vad vill du mig?” varpå jag förklarade att jag stött på en liten flicka och jag blev orolig över att hon var ensam ute i flera timmar så jag ville att hon skulle komma hem säkert. Mamman svarade med en ledsen ton att jag skulle följa med upp till lägenheten.

Vi tre gick tillsammans upp till deras lägenhet som var en mycket ljus och färgglad lägenhet med massor av leksaker och annat mysigt.

Jag spenderade en stund till med dottern medan mamman kollade på tv och verkade allmänt ledsen. Jag och dottern lekte kurragömma och när det var min tur att hitta henne letade jag runt överallt i lägenheten utan att finna henne. Tillslut kom mamman och sa till mig med en gråtande röst:

“Du kommer aldrig hitta henne igen, hon har varit död i ett halvår”

Samtidigt som jag fylls med känslor av sorg och svek börjar hela lägenheten mörkna, alla leksaker börjar försvinna och en trist, grå och dammig lägenhet med utslitna och ovårdade möbler är allt jag ser. Allt jag kunde tänka på just den stunden är att jag vill träffa tjejen igen! Jag insåg att jag spenderat flera timmar med ett spöke och det enda jag ville var att kunna se den underbara flickan igen!

Dave, Karlstad